Construcția magnifică sau mediocră a viitorului

A avea diverse  obieceiuri este firesc pentru un om. Dar suntem oare conștienți de influențele subtile și destinice pe care fiecare acțiune repetată o are asupra noastră? Și acum nu vorbim doar de o viață, ci de construcția magnifică sau mediocră a viitorului ce depășește granița unei existențe și atinge eternitatea.

În yoga se acordă o atenție deosebită înțelegerii modului în care acționează asupra evoluției noastre tendințele (vasana, în sanscrită) și impregnărilor care apar în noi (samskara). De exemplu avem tendința de a mânca zahăr mult, ceea ce duce la obiceiul de a căuta prăjituri în fiecare zi. Devine astfel o obișnuință pentru noi să trecem pe la cofetăria de lângă casă pentru a cumpăra prăjituri, și mâncăm zilnic dulciuri. Dacă ar trece o zi fără acest ”ritual dulce” am simți că parcă ne lipsește ceva, sau chiar e posibil să apară dependența de zahăr și să ne simțim rău fără el. Iată un obicei nesănătos ce poate duce la urmări nedorite, la diferite boli. Și poate că nu ne-ar deranja atât de mult dacă nu ar fi vorba de influențe ale lui și în existențele noastre viitoare.

La nivelul mai vast al vieții și evoluției spirituale, tot ceea ce facem definește cu adevărat întreaga ființă de acum și din viitor. Cu cât avem mai multe obișnuințe bune, sănătoase, spirituale, cu atât vor exista și în viitor influențele lor. Întotdeauna un obicei bun ar trebui să înlocuiască un obicei rău. Trăim foarte mult în virtutea a ceea ce ne obișnuim să facem și uneori suntem atrași de aceste repetări ale acțiunilor noastre.

Așa că, de ce nu ne-am crea conștient obiceiuri cât mai bune, care să aibă  efecte deosebit de frumoase în viața și în viețile noastre. Să citim o poezie inspiratoare în fiecare zi, să facem meditație, yoga. De la un moment dat suntem chemați spre camera de meditație tocmai pentru că am făcut zilnic și simțim că aceasta ne face mai fericiți.

Cum ar fi dacă ne-am crea obiceiul să facem o retragere pentru meditație în fiecare lună?

Vă invităm să participați la Retragerea Hridaya de meditaţii pentru revelarea Inimii Spirituale (atman), în perioada 7-9 martie 2014, la Centrul de Meditație și Yoga – Kamala.

În cadrul acestei retrageri vor fi oferite recomandările necesare, metodele şi elementele practice meditative, conferinţe cu diferite teme, printre care:
– Metoda de introspecţie a lui Ramana Maharshi folosind întrebarea “Cine sunt Eu?”;
– Freamătul mistic (spanda), conştiinţa martor, resorbţia sentimentului “Eu” în sursa sa, despre conţinutul şi calitatea minţii, iubirea pură ca expresie a conştiinţei unităţii, tăcerea ca substrat al existenţei.
– Adâncirea în meditaţie, folosind două metode din tradiţia Mahamudra: “prinderea minţii agitate” şi “stabilizarea minţii în starea de linişte”;
– Cele patru etape fundamentale în procesul Revelării Sinelui Suprem (Inima Spirituală);
– Tehnici de liniştire a minţii folosind controlul respiraţiei;
– Principiile fundamentale de transformare spirituală în Advaita Vedanta.
– Metode de a translata de la conştiinţa individuală la Conştiinţa Unitătii Divine.
– Minunarea faţă de frumuseţea Inimii Spirituale.

Făcând astfel de retrageri creăm un nou obicei și o noua viață!

(Pentru înscrieri: 0731324241 sau 0731324239)

Scrie un comentariu

Din categoria Anunturi

Lasă un comentariu